MediaWatch

SAP-venture halverer salgsvækst

Fusionsselskabet, der blev en realitet sidste år med efterfølgende børsnotering i september, forventer nu at salgsvæksten for det indeværende år, vil ende på det halve i forhold til tidligere prognoser. Et skuffende produktsalg samt langsommere end forventet vækst i medarbejderstaben, lægges til grund for nedjusteringen, skriver Financial Times.

I forbindelse med børsnoteringen sagde SAP SI, at de forventede en salgsvækst på 41 procent i 2001. Driftsprofitten før amortisation af goodwill blev i den forbindelse sat til 47,3 millioner Euro.

De nye forventninger, der nu er sat til en salgsvækst på mellem 22 og 27 procent samt en driftsprofit i niveauet 42 og 46 millioner Euro, fik markedet til at reagere negativt. Ved middagtide var aktien derfor faldet 4 Euro svarende til 14 procent til kurs 24.40.

Trods offentliggørelsen af et, ifølge selskabet, fremragende resultat for finansåret 2000, forblev investorerne forbeholdne overfor investeringer i selskabet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs