MediaWatch

Schweiz udskyder 3G-auktion

Beslutningen kommer efter Tele Danmarks meddelelse om at fusionere to af auktionens tilbageværende fem bydende selskaber, skriver Wall Street Journal.

Tele Danmark har købt de to schweiziske teleselskaber Sunrise og Diax med planer om at fusionere dem til ét selskab. Efter sammenlægningen vil det nye teleselskab være det næststørste på det schweiziske marked - kun overgået af det tidligere telemonopol Swisscom. Dermed er der reelt set kun fire teleselskaber - ud af oprindeligt ti - tilbage til at byde på de fire schweiziske tredjegenerations mobillicenser.

Ifølge de to selskaber, Sunrise og Diax, er det Tele Danmark, som har forenet selskaberne. Planen er, at Tele Danmark vil deltage i den schweiziske auktion via Diax's enhed dSpeed, hvorimod Sunrise ikke længere vil deltage. Hvis Sunrise dropper ud af auktionen, er der tilbageværende kun fire selskaber, som ud over Diax er Swisscom og Vodafone konsortiet, France Telecoms Orange og spanske Telefonica.

Den schweiziske regering overvejer i øjeblikket forskellige alternativer for at afslutte auktionen, og i samme ombæring vil det blive undersøgt, om nogle af selskaberne ulovligt har forhandlet forud for auktionen.

Indtil videre har Børs-markedet reageret negativt på de nye dispositioner, med et fald i forhold til forrige børsdag på 22 point.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs