MediaWatch

Netmedlemmer skal betale skat

Nu hævder de stockholmske skattemyndigheder så, at medlemmernes indtægter er skattepligtige. Ideen bag Ad2You.com er at opbygge en database af medlemmer, der afleverer detaljerede informationer om sig selv. Informationerne anvendes, når annoncører vil i kontakt med en specifik målgruppe, skriver kampanje.com

Annoncøren sender først medlemmerne en e-mailannonce. Når modtageren har læst annoncen og klikket på et link, løber der fem kroner ind på modtagerens konto hos Ad2You.com. Disse penge kan derefter anvendes i e-butikker, sættes ind på modtagerens internetbankkonto eller gives til velgørenhed.

Men for hver femte krone, der kommer i kassen, skal der svares skat:

Målet for Ad2you.com er at nå 100.000 medlemmer inden årsskiftet. Indtil videre har 25.000-30.000 meldt sig til.

Ifølge selskabets markedschef Jacob Fant, vil man følge loven og betale afgifterne.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs