MediaWatch

Spansk regering kritiseres for 3G strategi

Talsmænd fra den spanske regering udtaler at en anden 3G konkurrence og højere opkrævninger måske bliver offentliggjort næste måned, når Videnskab- og teknologiministeriet offentliggør nye strategier til at øge konkurrencen indenfor telekommunikationsindustrien, skriver Financial Times.

Den spanske regering har været udsat for hård kritik af oppositionen for at have solgt UMTS-licenser for billigt i marts og er derved gået glip af de kæmpe indtægter som f.eks. Tyskland har fået. Omvendt er vinderne af 3G licenserne imidlertid rasende over muligvis at blive pålagt ekstraopkrævninger.

Skønhedskonkurrencens vindere forpligtiges til et investeringsprogram og introduktionen af UMTS-servicer, der giver mobiltelefoner internetadgang i 23 spanske byer i august 2001.

Spanien fik 520 millioner euro i skønhedskonkurrencen om fire 3G licenser sammenlignet med Tyskland og England, der tjente henholdsvis 50 milliarder og 20 milliarder euro. Den socialistiske opposition har lagt pres på regeringen med henblik på at annullere skønhedskonkurrencen og tillade en ny auktion. Efter spansk lov kan en kontrakt brydes, hvis den skader offentlige interesser. Men ved en pressekonference fredag lovede premiereminister Aznar, at de solgte licenser ikke ville blive inddraget.


Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs