Spansk regering kritiseres for 3G strategi

MediaWatch

Talsmænd fra den spanske regering udtaler at en anden 3G konkurrence og højere opkrævninger måske bliver offentliggjort næste måned, når Videnskab- og teknologiministeriet offentliggør nye strategier til at øge konkurrencen indenfor telekommunikationsindustrien, skriver Financial Times.

Den spanske regering har været udsat for hård kritik af oppositionen for at have solgt UMTS-licenser for billigt i marts og er derved gået glip af de kæmpe indtægter som f.eks. Tyskland har fået. Omvendt er vinderne af 3G licenserne imidlertid rasende over muligvis at blive pålagt ekstraopkrævninger.

Skønhedskonkurrencens vindere forpligtiges til et investeringsprogram og introduktionen af UMTS-servicer, der giver mobiltelefoner internetadgang i 23 spanske byer i august 2001.

Spanien fik 520 millioner euro i skønhedskonkurrencen om fire 3G licenser sammenlignet med Tyskland og England, der tjente henholdsvis 50 milliarder og 20 milliarder euro. Den socialistiske opposition har lagt pres på regeringen med henblik på at annullere skønhedskonkurrencen og tillade en ny auktion. Efter spansk lov kan en kontrakt brydes, hvis den skader offentlige interesser. Men ved en pressekonference fredag lovede premiereminister Aznar, at de solgte licenser ikke ville blive inddraget.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også