BBC overvejer reklamefinansiering af websites

MediaWatch

BBC presses af den engelske regering til selv at generere omsætning, og det er på den baggrund, at TV-stationen nu øger sin indsats ud i den kommercielle verden. I dag finansieres BBCs samlede budget på omkring 2,3 milliarder pund i overvejende grad via en obligatorisk licens på 104 pund for alle britiske hjem, som har et TV-apparat.

Ifølge generaldirektør Greg Dyke risikerer BBCs online aktiviteter, som sidste år modtog 32 millioner pund i offentlig støtte, at blive udkonkurreret af andre Internet-selskaber, som i øjeblikket investerer massivt i nye og bedre tjenester. BBC er ikke i stand til at matche disse enorme investeringer, og derfor mener generaldirektøren, at BBC bliver nød til at overveje forskellige alternativer - et af disse alternativer kunne være reklamefinansiering, skriver WSJ.

Ledende BBC-medarbejdere har desuden under Guardian Edinburgh International Television Festival givet udtryk for, at BBC overvejer at indføre pay-per-view tjenester og at gøre nogle at BBCs public-service Web-sites, som for eksempel bbc.co.uk, til kommercielle sites med reklamer.

Indførelsen af reklamer på BBCs websites vil i givet fald repræsentere et historisk skifte for den britiske public-service TV-station, som hidtil ikke har accepteret nogen form for reklamering på dets TV-kanaler eller radiostationer

BBC vil gennemføre en revision, som skal identificere, hvilke sites, der eventuelt kunne komme på tale for kommercialisering og hvilke sites, der skal forblive reklamefri. Førstnævnte kommercialisering vil efter al sandsynlighed møde stærk kritik fra konkurrerende private Internet-firmaer, som har måttet finansiere deres websites med egne midler.

BBC har allerede taget forskud på den eventuelle kommercialisering ved i sidste uge at sælge 13,5 procent af BBCs online shopping site, beeb.com, til det amerikanske selskab T.H. Lee Global Internet Managers. Beeb.com vurderes at være omkring 240 millioner pund værd.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også