MediaWatch

Internettet betragtes som en vigtig informationskilde

The UCLA Center for Communication Policy har netop offentliggjort en delrapport om Internet brug i USA. Rapporten viser blandt andet, at Internet brugere betragter Internettet som en vigtigere informationskilde end TV og radio.

67,3 procent af de adspurgte Internet brugerne kategoriserer således Internettet som en vigtig eller meget vigtig informationskilde. Tallet for TV er mindre, idet 53,8 procent af Internet brugerne be-tragter TV som en vigtig eller meget vigtig informationskilde. Endelig er tallet for radio som en vigtig informationskilde opgjort til 46,8 procent.

Hvis alle medier - både elektroniske og trykte - tages med i vurderingen, bliver Internettet dog overhalet af både bøger og aviser. Bøger vurderes af 73,1 procent af Internet brugerne som en vigtig eller meget vigtig informationskilde, mens tallet er 69,3 procent for aviser.

Undersøgelsens resultater er en delmængde af en større undersøgelse, som UCLA-centret foretager. Resten af undersøgelsen offentliggøres i oktober som et multi-kulturelt studie af, hvordan Internet-tet påvirker og ændrer folks tilværelse.

Læs mere i artiklen på www.mediawatch.dk under rubrikken artikler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs