DRs årsberetning 1999

MediaWatch

DR forventer at indfri målene i langtidsplanen for 1996-2000; Flytning af betydelige ressourcer fra administration og service til udvidede programaktiviteter som derved kommer seere, lyttere og netbrugere til gode. Budget og regnskab frem til år 2000 udviser de fornødne besparelser, og måltallet for 1999 er nået. Det fremgår af DRs Årsberetning og Regnskab for 1999, som netop er offentliggjort.

DRs programvirksomhed

- Danskerne bruger mere tid på programmerne fra DR TV i aftentiden (kl. 17-24) end på nogen anden tv-stations programmer, og DR betjener flere forskellige seere (86 pct. af befolkningen i løbet af ugen) end nogen anden station.

- DR TV sendte i 1999 næsten 2.000 timer mere Oplysning og Kultur end TV 2, og af de to DR-kanalers førstegangsudsendelser lå 57 pct. inden for de oplysende programkategorier.

- DR Radio kan notere en fremgang i lytningen af klassisk musik, bl.a. takket være starten af den nye satellit-radiokanal DR Klassisk, og andelen af dansk produceret musik i radioen er vokset.

- Ugentligt blev DR Radio benyttet af 87 pct. af danskerne. Blandt personer over 35 år ligger lytningen dog markant højere, og blandt danskere over 55 år lytter mere end 95 pct. til DR Radio.

DR har sund økonomi
Der var i 1999 budgetteret med underskud på 109,8 mio.kr., fordi det i medieaftalen for 1996-2000 er forudsat, at DR i denne periode skal trække på midler hensat under egenkapitalen til at gennemføre bl.a. digitalisering og øget engagement i danske film.

DRs økonomi er sund, og i budgettet for 2000 er der forudsat balance mellem udgifter og indtægter. I forbindelse med budgettet for 2000 er der udarbejdet en økonomisk langtidsplan, som rækker frem til 2005. Denne plan viser, at der i perioden med en fortsat udvidelse af programaktiviteten vil oparbejdes et overskud på driften, som sikrer, at der er økonomisk plads for DR til at bo i Ørestaden fra 2005, uden det går ud over programproduktionen.

Udvikling og kvalitet

"For DR bliver det i den digitale mediefremtid helt afgørende, at der i denne institution er ressourcer, engagement og idérigdom til at udvikle et program-indhold, som både kvalitativt og kvantitativt kan sikre, at DR hele tiden er med i danskernes daglige medieforbrug. DRs stærkeste kort vil være at producere endnu flere og bedre radio- og tv-programmer og online-tjenester, som tager udgangspunkt i den aktuelle samfundsdebat, dansk kultur og vores fælles identitet, og som samtidig giver et dansk bud på vores forhold til og syn på den internationale omverden."

DR til Ørestaden

DR har udskrevet en international arkitektkonkurrence om Ørestad-byggeriet, og byggeriet bliver efter planen indledt næste år. Indflytningen i det nye radio/tv-hus i Ørestaden vil komme til at foregå etapevis i 2005-2006.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også