MediaWatch

Intet forslag om medieskat

Det understreger Elsebeth Gerner Nielsen (R) i en pressemeddelelse, efter medier og modstandere mod medieskatten har optrådt, som om forslaget allerede var fremsat, skriver Aktuelt.


"Derimod har kulturministeren anmodet licensarbejdsgruppen om at vurdere mulighederne for at opkræve licens på en ny måde og blandt andet vurdere konsekvenserne af en eller anden form for opkrævning via skatten, oplyser Kulturministeriet.

Licens-arbejdsgruppen blev nedsat i forbindelse med medieforliget med det formål at stille forslag til en mere effektiv licens-opkrævning. Herunder skulle arbejdsgruppen overveje mulighederne for en mere effektiv opkrævning hos erhvervsvirksomheder, hvoraf kun 70.000 betaler licens, selv om mange af de øvrige 470.000 må formodes at rumme mindst en radiomodtager, som de burde betale licens for.

Kulturministeriet skønner, at 100.000 - 150.000 danske husstande ejer et tv eller en radio uden at betale licens. Hvis alle betalte licens, kunne hovedparten af den planlagte licensforhøjelse på fem procent i løbet af de kommende fire år undgås.

Et nyt problem på sigt er, at stadig flere danskere vil kunne modtage radio og tv på nettet - og sin PC skal man ikke betale licens for.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs