MediaWatch

Interaktivitet udfordrer TV-lovgivningen

Således tager lovgivningen hverken højde for de

Lige som i andre lande er lovgivningen ikke helt på omgangshøjde med den teknologiske udvikling, og netop TV-mediets udvikling i retning af mere interaktiv programvirksomhed giver nu anledning til den første prøvesag på området.

Et af de selskaber som allerede har fået sendetilladelse på det nye sendenet, Cell, har nu taget kontakt til det svenske TV-nævn for at få svar på en række spørgsmål, som gælder Cell's planlagte e-handel kanal. Cell planlægger bl.a. at kanalen skal vise musikvideoer, som seerne derefter kan bestille via fjernbetjeningen, og selskabet ønsker konkrete svar på, hvorvidt en sådan type udsendelse er reklame-TV eller ej.

Sagens kerne er selvfølgelig, at eftersom den svenske allerede har givet Cell en licens til sendenettet kan man ikke nedlægge forbud mod en sådan type kanal, og hvis ikke kanalen er lovlig ifølge den nuværende TV-lovgivning, er der ingen anden udvej end at ændre lovgivningen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs