Telefoni over internettet

MediaWatch

Man ringer ved hjælp af Internet Telefonens software-program samt et hovedsæt. Kvaliteten af samtaler over Internet Telefonen er omtrent på niveau med mobilsamtaler.

Internet Telefon er baseret på IP-telefoni. IP står for Internet Protocol, som er det kodesprog pc'er anvender til at kommunikere via Internet. Når man ringer op til et telefonnummer med Internet Telefon forbinder pc'eren

Svenske Telia har allerede lanceret sit bud på internet telefoni. Telias løsning baseres på, at kunderne kan bruge en almindelig telefon til at ringe op via internetet. Som det første teleselskab i Danmark kan Telia nu tilbyde danskerne telefoni med Internetteknologi - med store besparelser på udlandssamtaler til følge. Telias løsning kræver ingen computer, da samtalerne foregår fra den almindelige fastnettelefon. Hos Telia i København laves samtalen derefter om til digitale pakker og sendes derefter ud via Telias eget net.

"Det er væsentligt billigere at transmittere samtalerne med internetteknologi, og derfor er der stor fremtid i Internettelefoni: Teleanalytikere spår at op til 25% af al telefoni indenfor en årrække vil foregå over Internettet. Lydkvaliteten af samtalerne kan være en anelse dårligere, end ved traditionel telefoni. I fremtiden vil kunderne altså få en valgmulighed: Den høje kvalitet når de benytter Telia 1010, og den lidt lavere kvalitet til en meget attraktiv pris med Internettelefonien", siger Kaj Juul-Pedersen, administrerende direktør for Telia i Danmark.

Fælles nordisk satsning

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også