MediaWatch

Analyse af TvDanmark

TvDanmark - Broadcasting eller Narrowcasting ?

Lidt om mulighederne for at forøge en stations seerandel

1. Forøge stationens penetration

2. Forøge stationens sendetid

3. Forbedre programkvaliteten

TvDanmark øger penetrationen via kabel og satellit

Kritisk udvikling i seernes valg af TvDanmark

Udviklingen viser at TvDanmark har mere end svært ved at løfte seerandelen over 7. Dette på trods af en kraftig forøgelse af penetrationen. Dette kombineret med en vækst i TvDanmarks ugentlige nettodækning viser, at TvDanmarks rolle bliver stadigt mere marginal. Stadigt flere seere vælger at se færre minutter på stationen. TvDanmark kan med andre ord undværes i den daglige nyheds- og underholdningsstrøm.

TvDanmark må vælge

Alternativ 2. TvDanmark bliver en narrowcaster. I erkendelse af manglende ressourcer og udvikling indtil nu, målrettes programplanen imod en speciel befolkningsgruppe eller imod en speciel programsammensætning. Det kunne være "lean and mean" med billige udenlandske produktioner eller underholdning til de: unge/ældre/kvinder/mænd/erhvervsaktive eller andet. Fortsætter den nuværende udvikling i seerandele og nettodækning må TvDanmark's pay-off ændres til: "Dem der kender os, kan sagtens undvære os".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs