TV-slagsmål til Konkurrencestyrelsen

MediaWatch

Rettighederne til den første playoff-kamp i Tel Aviv mellem Danmark og Israel er købt af TV3 hos det schweiziske firma CWL Telesport for et ikke nærmere angivet beløb. Både Danmarks Radio og TV 2 har afslået et tilbud fra TV3 om samsending for en pris på 4,5 mio. kr. I stedet indbragte de to landsdækkende TV-stationer i går sagen for Konkurrencestyrelsen, der skal arbejde hurtigt for at prisfastsætte kampen inden afvikling den 13. november.

»Det regner vi bestemt med at kunne nå. Vi har en projektgruppe, der har ajourført vort materiale i forhold til Wales-kampen, hvor vi tog udgangspunkt i TV3's pris og markedet som helhed,« siger fuldmægtig Vagn Rasmussen i Konkurrencestyrelsen.

Forårets EM-kvalifikationskamp på udebane mod Wales var det første tilfælde, hvor Konkurrencestyrelsen blev inddraget i en strid på TV-rettigheder. Også her var det TV3, der havde sikret sig rettighederne, som stationen i henhold til den danske lovgivning ud fra et EU-direktiv skal tilbyde de landsdækkende stationer.

I tilfældet Wales-kampen fastsatte styrelsen prisen til 2,8 mio. kr. Med baggrund i Israel-kampens afgørende betydning anses en pris mellem tre og fire mio. kr. for realistisk. TV3's informationschef, Niels Jørgen Langkilde, bekræfter, at stationen har forlangt 4,5 mio. kr., hvis DR eller TV 2 vil købe retten til samsending.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også