MediaWatch

Fælles tysk-britisk 3G-netværk

Myndighederne i de to lande har givet tilladelse til, at mobiloperatører går sammen om udbygningen af de kommende netværk til det mobile Internet.

Den mulighed har de to store og svært gældstyngede teleselskaber grebet med kyshånd.

Aftalen mellem de to selskaber er lavet som en slags optionsløsning, som i første omgang omfatter Storbritannien og Tyskland, men som kan udvides til at gælde samtlige de lande, hvor aktørerne har licenser.

Selskaberne spår besparelser på op til 30 procent i de kommende 10 måneder, hvis de samarbejder om at rulle netværkene ud i de to lande.

Myndighederne i Norge og Sverige har også givet tilladelse til, at de kommende 3G-netværk udbygges i samarbejde teleoperatørerne imellem, skriver Nettavisen.

Begge lande mener, at det er en fordel, hvis aktørerne finder fælles løsninger. Sverige lægger op til, at de fire licensindehavere laver to separate stamnet, men der er samtaler i gang med henblik på at reducere disse til ét fælles netværk.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs