MediaWatch

Microsoft: Bredbånd bliver forsinket

Ifølge Microsofts chief executive, Steve Ballmer, har Microsoft indtaget en mere pessimistisk holdning til udbredelsen af bredbånd i vesten, end det havde for få år siden, skriver Financial Times. Udbredelsen er gået langsommere end Microsoft tidligere forventede.

Steve Ballmer frygter desuden, at den langsomme udbredelse af bredbånd vil gå ud over efterspørgslen efter Microsoft's nye spilkonsol, Xbox, som forventes lanceret i november måned.

Meningen med Xbox er, at brugerne kan spille spil over Internettet via en bredbåndsforbindelse. Strategien for Internet spil er derfor, at der er bredbånd til rådighed for brugerne. Det er derfor muligt, at visse potentielle kunder vil afholde sig fra at anskaffe sig en Xbox, fordi de ikke har adgang til bredbånd, mener Ballmer.

Analytiker Henry Blodget fra Merrill Lynch har estimeret, at Microsoft kan komme til at tabe helt op til 125 dollar per Xbox konsol. Det kommenterer Ballmer med, at man altid taber penge på maskinerne. Microsoft forventer at genere overskud fra salg af software og regner med, at Xbox vil blive profitabel i løbet af få år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs