MediaWatch

EU vil have fælles teleregulering

Planen er, at den nye fælles reguleringsmyndighed formelt skal integreres under Europa Unionens telelovgivning, skriver Financial Times. En række nationale reguleringsmyndigheder og regeringer har imidlertid modsat sig forslaget om at nedsætte en fælles myndighed, som kan overtrumfe de eksisterende nationale myndigheder.

Disse landes repræsentanter foreslår i stedet en formalisering af den eksisterende ad hoc gruppe, Independent Regulators Group (IRG), som blev etableret i 1997 som et forum, hvor de nationale reguleringsmyndigheder kunne mødes og debattere.

IRG's formål er desuden at tilstræbe, at EU lovgivningen bliver implementeret ens i de enkelte medlemslande. Ifølge en talsmand fra EU-kommissionen skal telereguleringen fortsat være decentraliseret, hvorimod IRG kan fungere som et forum for diskussioner og ideudvekslinger.

Den fragmenterede telelovgivning i Europa har længe været et diskussionsemne, som medlemslandene har forsøgt at finde en løsning på. Den engelske reguleringsmyndighed Oftel vil gerne have en mere formaliseret indflydelse på kommissionen, mens tyske RegTP advarer mod, at der skabes en separat institution, som tager sig af harmoniseringen af telelovgivningen.

De store pan-europæiske operatører som Vodafone og Orange har tidligere udtrykt bekymring for trenden mod yderligere indgreb i markedet fra EU.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs