EU vil have fælles teleregulering

MediaWatch

Planen er, at den nye fælles reguleringsmyndighed formelt skal integreres under Europa Unionens telelovgivning, skriver Financial Times. En række nationale reguleringsmyndigheder og regeringer har imidlertid modsat sig forslaget om at nedsætte en fælles myndighed, som kan overtrumfe de eksisterende nationale myndigheder.

Disse landes repræsentanter foreslår i stedet en formalisering af den eksisterende ad hoc gruppe, Independent Regulators Group (IRG), som blev etableret i 1997 som et forum, hvor de nationale reguleringsmyndigheder kunne mødes og debattere.

IRG's formål er desuden at tilstræbe, at EU lovgivningen bliver implementeret ens i de enkelte medlemslande. Ifølge en talsmand fra EU-kommissionen skal telereguleringen fortsat være decentraliseret, hvorimod IRG kan fungere som et forum for diskussioner og ideudvekslinger.

Den fragmenterede telelovgivning i Europa har længe været et diskussionsemne, som medlemslandene har forsøgt at finde en løsning på. Den engelske reguleringsmyndighed Oftel vil gerne have en mere formaliseret indflydelse på kommissionen, mens tyske RegTP advarer mod, at der skabes en separat institution, som tager sig af harmoniseringen af telelovgivningen.

De store pan-europæiske operatører som Vodafone og Orange har tidligere udtrykt bekymring for trenden mod yderligere indgreb i markedet fra EU.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også