Norske erfaringer med overtakst-SMS

MediaWatch

På grundlag af de over 750 millioner SMS-beskeder til op mod 1,50 kroner stykket som danske tele-operatører afviklede sidste år, er der nu opstået en markant interesse for overtakserede SMS-beskeder.

Ifølge Berlingske Tidende er tele-operatørerne specielt interesserede i Norge, hvor leverandører af vittigheder, ringetoner og nyheder har opereret i næsten to år. Ud over gebyren for at sende SMS-beskeder tillader nordmændene sig nemlig at opkræve op mod 10 norske kroner for eksempelvis billedbeskeder.

En joke fra selskabet MAXsms.no koster eksempelvis otte kroner, mens en billedbesked koster en tier.

Herhjemme er Tele2, Telia, Orange, Sonofon og Tele Danmark netop blevet enige om en standard, som skal gøre det muligt for content providers at tilbyde ens tjenester til ens priser uanset teleudbyder.

Ideen er, at teleoperatørerne skal dele i porten med content providers. I Norge får content provideren eksempelvis mellem syv og 77 procent af indtægten. Til gengæld står content provider'en for hele markedsføringen. SMS-overtakseringen giver nu norske frokostaviser mere indkomst end annoncer for massageklinikker.

Selv om SMS-trafikken i Norge ikke er forholdsmæssigt tættere end i Danmark, er indtægten mere end fire gange så høj - takket været overtakseringen.

Norske erfaringer viser, at det især er underholdning til de meget unge der sælger, mens seriøse nyheds-, børs- og finanstjenester kører knap så godt.

Grundet norske tele-regninger i 10.000 kroners størrelsen, vil man i Danmark indføre automatiske forbrugsbegrænsninger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også