Nasdaq bryder igennem til 2300

MediaWatch

Tech steg en bloc og alle tre indeks endte i plus. Nasdaq steg 4,85 procent. Stigningen i bluechips-indekset Dow Jones var med 0,32 procent mere behersket, men også her var de store tech-navne i front. Endelig steg det bredere Standard & Poors 500 indeks 1,62 procent.

Mandagens kraftige rally i teknologiaktierne kom som en stor overraskelse, idet iagttagere havde budt på at markedet havde behov for at konsolidere sig efter de seneste stigninger - Nasdaq indekset er steget de sidste fem børsdage. Ligeledes var der heller ikke væsentlige nyheder der udløste stigningerne.

Efter Fed's rentenedsættelse i sidste uge, den femte 0,5 procents rentesænkning, forventes det at investorerne vil rette deres øjne mod virksomhedernes indtjeningsresultater. Men om end investorerne synes at have fået ny optimisme, så er forventningerne til den kommende uges pre- indtjeningsannoncering ikke gode. I en undersøgelse fra estimeringsbureauet Thomson Financial/First Call siger 65 procent af 551 selskaber, at de vil komme under analytikernes indtjeningsforventninger, 17 procent af selskaberne siger, at de vil nå markedets forventninger - og 20 procent, at de vil overstige analytikernes estimater.

Men denne mandag må åbenbart have forekommet investorerne en god dag at gå på indkøb i de største tech-navne:

Cisco - leverandør til internettets infrastruktur, hjalp med en 13 procents stigning godt til at bringe Nasdaq-indekset op. Intel - verdens største chipsproducent - steg cirka 4 procent. Philadelphia Semiconductor indekset, der måler værdien af en række selskaber i halvlederindustrien steg hele 7,41 procent. Software selskabet Oracle steg 11 procent - Microsoft steg mere behersket med cirka 1 procent. Netværks computer fremstilleren Sun Microsystems steg hele 15 procent.

"Forventningen er at finansdirektørerne i tech-selskaberne vil begynde at fløjte en ny melodi og sige, at forretningen er dyster, men ikke helt så dyster. Det giver investorerne anledning til at se lys for enden af tunnelen og forventning om at recessionen i profitterne vil få en ende", sagde Hugh Johnson, aktiechef hos First Albany Corp. til Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også