Bertelsmann afviser salg af BMG

MediaWatch

Udmeldingen kommer fra Bertelsmanns administrerende direktør, Thomas Middelhoff, og dermed lukker han selv den debat, som han via egne udtalelser i juli sidste år var med til at starte. Dengang sagde Middelhoff, at såfremt de rette konditioner var tilstede, ville et salg af divisionen være en mulighed, skriver Financial Times.

Ifølge Middelhoff har den indgåede alliance med musikbyttestedet Napster vendt op og ned på situationen. Han forklarer sine tidligere udtalelser med, at han dengang var bekymret for at kombinationen af et stagnerende CD-salg og den tiltagende ulovlige musikkopiering ville ramme musikdivisionens indtjening.

Udtalelserne kommer i kølvandet på de afbrudte fusionssamtaler med det britiske musikselskab EMI. De to giganter, der rangerer blandt de fem største musikselskaber i verden, formåede ikke at opfylde EU's krav.

Rolf Schmidt Holtz, administrerende direktør for BMG, sagde i sidste uge, at selskabet ovenpå sammenbruddet i samtalerne med EMI nu ser sig om efter andre samarbejdsaftaler. Mindre opkøb kan ligeledes komme på tale.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også