MediaWatch

E-handels-potentiale kortlagt

På de næste pladser kommer Sverige, Australien, Danmark, Irland og New Zealand, fremgår det af undersøgelsen, hvor Meta Group bl.a. har set på pc-penetration og internet-brug.

Undersøgelsen har også inddraget spørgsmål om levestandard og alfabetisme samt de enkelte nationers villighed til at acceptere udenlandsk økonomisk indflydelse, skriver Reuters.

Sydeuropæiske lande som Spanien, Portugal og Grækenland rangerer ikke højt i undersøgelsen, som omfatter 47 nationer. Meta Group peger især på vejret (!), fattigdom og mangel på venture capital som årsagen i disse lande.

Sydamerika viser samme tendens, med Brasilien lovende undtagelse. I Asien er det særligt Sydkorea og Malaysia, der træder frem ved siden af Australien og New Zealand i Stillehavsområdet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs