Kun få kan modtage DAB

MediaWatch

Nyhedssitet radionyt.com har gjort status på DAB penetrationen og konkluderer, at der er meget få lyttere, der kan lytte med, når Danmarks Radio opgraderer sit udbud på DAB i juni.

Det sker med den rene DAB radio, DR Pplus, der er én af de kanaler der skal drive DAB projektet. DR planlægger til efteråret at lancere en stor kampagne for at få folk til at købe DAB-modtagere. Faktisk er der blevet sendt DAB radio i København og Holstebro igennem flere år, men indtil nu er der stort set ikke solgt DAB modtagere.

Radionyt.com har kontaktet fem radioforhandlere i Holstebro, der alle melder, at de ikke har solgt en eneste DAB modtager. Ingen steder i Holstebro er DAB modtagere lagervare. Hos den landsdækkende Bil x-perten gætter man på, at der over hele landet muligvis er solgt cirka 50 autoradioer med DAB.

Problemet er, at modtagerne er for dyre og at udbredelsen af de digitale radiosignaler har været begrænset til Holstebro og København. Men i løbet af oktober-kvartalet kommer der DAB sendere på plads i Aalborg, Århus og Odense. Derefter vil det formentlig gå hurtigt med udbygningen.

Samtidigt forventes en række nye og langt billigere DAB modtagere at komme på markedet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også