MediaWatch

Politikerne beskytter DK4

Politikerne har fået indført en særlig tilføjelse i Kulturministeriets forslag til de nye regler for kabel-TV om, at man forventer at "brede folkeoplysende programmer - f. eks. DK4 - fortsat vil indgå i programudbuddet".

TDC mener, at det er unødig indblanding i programvalget og i strid med politikernes egne krav om frit valg for forbrugerne. Medieforsker Henrik Søndergaard kalder det i Jyllands-Posten for politisk styret TV.

- De gør det formentlig kun fordi DK4 sender ukritiske programmer om dansk politik. Men det strider jo mod reglerne, da kanalen jo ikke er en public service-kanal og derfor behandles som andre på det kommercielle TV-marked.

DK4 var på vippen i flere områder ved sidste kabelafstemning i 1999, og forslaget kan sikre TV-kanalen adgang til 1,5 millioner danske husstande. Det giver en årlig indtægt på over 100 millioner kroner i abonnementsafgifter fra seerne.

Mere fra MediaWatch

Femina henter ny redaktør fra Berlingske

Digital nyhedsredaktør på Berlingske rykker til Femina, hvor hun bliver ny forsideredaktør og jourhavende som del af en journalistisk oprustning på aktualitetsstoffet på det Aller-ejede kvindebrand.

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Seneste nyt

Se flere jobs