Sony overgår forventninger

MediaWatch

Sony kom ud af finansåret, som sluttede i marts, med et overskud før skat på 266 milliarder yen eller 2,1 milliard dollar, svarende til en stigning på én procent, hvilket var bedre end analytikerne havde forventet, skriver Financial Times.

Den japanske elektronik producent, Sony, nåede en omsætning på 7.315 milliarder yen eller en stigning på ni procent. Nettooverskuddet faldt dog 86 procent fra 121,8 milliarder til 16,8 milliarder yen på grund af tab i datterselskaber og udlandshandlen.

Teruhisa Tokunaka, der er chief operating officer hos Sony, siger i en kommentar til regnskabet, at Sony kunne mærke den hurtige nedgang i den amerikanske økonomi i fjerde kvartal, men at Sony klarede det bedre end ventet.

Sony forventer hårde markedsbetingelser i indeværende finansårs første halvdel men forventer at rette op på nettooverskuddet til 150 milliarder og en salgsfremgang på ni procent til 8.000 milliarder yen frem til årets slutning i marts 2002.

Herunder forventer Sony at sælge 30 millioner Playstation spilkonsoller, hvilket svarer til en stigning på 38 procent i forhold til forrige års 18,5 millioner enheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også