MediaWatch

Egmont: Laveste resultat i fem år

Omsætningen i 2000 var cirka 8,6 milliarder kroner, og resultatet før skat viste et fald i overskuddet på 18 procent til 291 millioner kroner. Egmont Gruppens andel af resultatet faldt til 127 millioner kroner, svarende til et fald på 35 procent i forhold til 1999. Egmont fik sit laveste resultat i fem år, skriver Børsen.

Et af problemerne er Nordisk Film, der tabte penge på Julekalenderprogrammer til DR og TV2 og TV3s TV-serie Skjulte Spor. Det medvirkede blandt andet til direktør Jesper Klit's fratrædelse og for nylig til afskedigelse af en relativ stor del af medarbejderne.

Egmonts økonomidirektør Erik D. Jensen erkender, at det er de trykte aktiviteter, som giver penge, og at selskabet ikke er gode nok til at tjene penge på de elektroniske. På nogle områder indenfor den interaktive verden har Egmont betalt dyre lærepenge, mens udviklingen på det elektroniske område er en opgave, der kan mærkes både forretningsmæssigt og ressourcemæssigt, siger direktøren.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jyllands-Posten skærer millioner af printsider væk, nye tal gør status over tv- og streaming-forbruget, og forskere giver tips til kunstig intelligens i medievirksomheder. Vi gennemgår de saftigste historier på MediaWatch i uge 49 lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs