MediaWatch

Egmont: Laveste resultat i fem år

Omsætningen i 2000 var cirka 8,6 milliarder kroner, og resultatet før skat viste et fald i overskuddet på 18 procent til 291 millioner kroner. Egmont Gruppens andel af resultatet faldt til 127 millioner kroner, svarende til et fald på 35 procent i forhold til 1999. Egmont fik sit laveste resultat i fem år, skriver Børsen.

Et af problemerne er Nordisk Film, der tabte penge på Julekalenderprogrammer til DR og TV2 og TV3s TV-serie Skjulte Spor. Det medvirkede blandt andet til direktør Jesper Klit's fratrædelse og for nylig til afskedigelse af en relativ stor del af medarbejderne.

Egmonts økonomidirektør Erik D. Jensen erkender, at det er de trykte aktiviteter, som giver penge, og at selskabet ikke er gode nok til at tjene penge på de elektroniske. På nogle områder indenfor den interaktive verden har Egmont betalt dyre lærepenge, mens udviklingen på det elektroniske område er en opgave, der kan mærkes både forretningsmæssigt og ressourcemæssigt, siger direktøren.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs