MediaWatch

3G fordrer ny Internet protokol

Opgraderingen af den europæiske del af Internettet vurderes at være af afgørende betydning for tredje generations mobiltelefoni. Formålet er at sikre overgangen fra den nuværende Internet protokol IPv4 (Internet Protocol version 4) til den nye og mere kraftfulde IPv6 standard, som for tiden udvikles af forskere over hele verden. Den nye standard skal gøre det muligt at forbinde et større antal enheder på Internettet og forsyne dem med always-on egenskaber og større sikkerhed mod hackerangreb, skriver Reuters.

Det nuværende Internet, som blev lanceret i 1983, er aldrig blevet opgraderet. Under det IP system er det tildelt adresser til hver enkelt computer eller anden enhed, så de kan kommunikere med andre over Internettet. IPv4 systemet har potentiale til at sammenkoble omkring fire milliarder maskiner. Systemet anvender nu omkring 60-70 procent af dets kapacitet, men i forbindelse med indførelsen af det mobile Internet og de dertil hørende mange mobiltelefoner og lignende forventes antallet af adresser at være opbrugt omkring 2005.

Ifølge Latif Ladid, der er president for det nye IPv6 forum, forventes omkring én milliard 3G mobiltelefoner i 2006/2007, og de vil hver skulle bruge en IPv6 adresse. EU-kommissær Erkki Liikanen udtaler, at målsætningen med EU's arbejde på protokol-området er, at sikre Europa's konkurrencedygtighed indenfor trådløse teknologier.

Vint Cerf, der er én af Internettets faddere, deltager blandt andet i den arbejdsgruppe, som skal stå for den forestående overgang til IPv6. Arbejdsgruppen forventes at præsentere en rapport om emnet i forbindelse med et EU møde i Spanien i marts næste år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs