MediaWatch

3G fordrer ny Internet protokol

Opgraderingen af den europæiske del af Internettet vurderes at være af afgørende betydning for tredje generations mobiltelefoni. Formålet er at sikre overgangen fra den nuværende Internet protokol IPv4 (Internet Protocol version 4) til den nye og mere kraftfulde IPv6 standard, som for tiden udvikles af forskere over hele verden. Den nye standard skal gøre det muligt at forbinde et større antal enheder på Internettet og forsyne dem med always-on egenskaber og større sikkerhed mod hackerangreb, skriver Reuters.

Det nuværende Internet, som blev lanceret i 1983, er aldrig blevet opgraderet. Under det IP system er det tildelt adresser til hver enkelt computer eller anden enhed, så de kan kommunikere med andre over Internettet. IPv4 systemet har potentiale til at sammenkoble omkring fire milliarder maskiner. Systemet anvender nu omkring 60-70 procent af dets kapacitet, men i forbindelse med indførelsen af det mobile Internet og de dertil hørende mange mobiltelefoner og lignende forventes antallet af adresser at være opbrugt omkring 2005.

Ifølge Latif Ladid, der er president for det nye IPv6 forum, forventes omkring én milliard 3G mobiltelefoner i 2006/2007, og de vil hver skulle bruge en IPv6 adresse. EU-kommissær Erkki Liikanen udtaler, at målsætningen med EU's arbejde på protokol-området er, at sikre Europa's konkurrencedygtighed indenfor trådløse teknologier.

Vint Cerf, der er én af Internettets faddere, deltager blandt andet i den arbejdsgruppe, som skal stå for den forestående overgang til IPv6. Arbejdsgruppen forventes at præsentere en rapport om emnet i forbindelse med et EU møde i Spanien i marts næste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs