USA: Skuffelse over 0,5 procent

MediaWatch

En halv procents rentenedsættelse vil normalt blive betragtet som en kraftig rentenedsættelse, men umiddelbart efter meddelelsen klokken 14.15 amerikansk tid tabte aktierne dagens gevinster og de skuffede investorer handlede samtlige indeks kraftigt ned:

Nasdaq-indekset indekset lukkede 4,8 procent lavere i 1857,42 - 93,76 point lavere. Bluechipsindekset Dow Jones lukkede med 26 af de 30 hæderkronede aktier i minus - i 9.720 - hele 238,55 point og 2,4 procent lavere. Standard & Poors 500 indekset satte 2,41 procent til.

Aktierne gik kraftigt frem mandag i forventning om at tirsdagens FOMC-møde kunne resultere i en stor 0,75 rentenedsættelse, og med mindst en halv procents rentenedsættelse inddiskonteret i kurserne, så forekommer markedets stærke negative reaktion måske ikke så mærkelig endda.

Det hører dog til sjældenhederne, at aktiemarkederne falder ovenpå en rentesænkning. Set i lyset af det dårlige vækst- og indtjeningsbillede som selskaberne og US-økonomien byder på er der nu lang, lang vej til næste FOMC-møde den 20 maj:

Otte uger med Nasdaq- og Standard & Poors indekset i bear-market-territoriet og bjørnen godt på vej ind i Dow Jones-aktierne. Hertil kommer så en strøm af 1.kvartalsresultater fra månedsskiftet, der dag for dag kan erodere værdierne.

Centralbanken åbnede dog en lille dør på klem i erklæringen efter mødet og sagde, at den stod parat til at sænke renterne yderligere om nødvendigt for at forhindre opbremsningen i økonomien.

Dette blev af nogle iagttagere tolket som, at Fed holdt døren på klem for en mulig 0,25 procents rentenedsættelse inden det regulære møde i centralbanken den 20 maj.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også