MediaWatch

Journalister i kødet på Infopaq

Journalistforbundet frygter, at kunderne vil bruge Infopaqs registreringer til at favorisere de journalister, der skriver overvejende positivt om en virksomhed på bekostning af dem, som er mere kritiske.

- Der er tale om en overtrædelse af persondataloven, og vi vil nu forsøge at rejse en sag ved den relevante myndighed, som er Datatilsynet, siger juridisk konsulent Elise Hammer, Dansk Journalistforbund. Det skriver Erhvervsbladet.

Flere store danske virksomheder abonnerer på en ydelse hos Infopaq, der giver journalisternes artikler karakterer efter, hvor positivt eller negativt de omtaler de pågældende virksomheder. Dermed kan virksomhederne i praksis vurdere hvilke skribenter, der er mest positive overfor virksomhederne - og hvem der ikke er. Registreringerne sker uden, at Infopaq underretter journalisterne.

TDC, der er abonnent på systemet, har bedt koncernens jurister kigge på sagen. - Vi er ikke interesseret i at købe ulovlige produkter, siger pressechef Max Stougaard fra TDC.

Mere fra MediaWatch

CNN varsler afskedigelser

En fyringsrunde, der vil finde sted denne uge, er blevet annonceret til medarbejderne i CNN. Ifølge CNN Business bliver den omfattende.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs