MediaWatch

Aktier stopper ikke udviklingen

- Accelerationen kommer til at fortsætte, ikke mindske, da mulighederne bliver større, jo længere vi kommer op i udviklingskurven, siger Bildt til norske Digitoday. Han mener, at de næste 20 år bliver langt mere omvæltende end de foregående 20 år, som var de hidtil mest nyskabende i menneskehedens historie.

Bildt peger på tre parametre, som vil blive helt afgørende for hvilke nationer, der vil lykkes de næste 20 år:

Det første parameter er adgangen til bredbånd, hvor vi nu vil se fremvæksten af et Internet, som er på hele tiden, og som bliver et intelligent, interaktivt miljø. Det andet parameter er tilgangen til risikokapital, mens det tredje parameter er, hvor mange i nationen der er involveret i ny virksomhed.

Sverige og Finlands ledende position inden for den såkaldt nye økonomi skal ses på baggrund af den krise, de to lande var igennem i starten af 1990'erne. Krisen var god for landene, mener Bildt.

- I bakspejlet kan vi se, at Sverige og Finland udviklede sig bedre end Danmark og Norge. Vi kunne ikke fortsætte som før, men måtte søge nye veje. Og de veje blev helt afgørende, siger Bildt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs