Ericsson trækker svensk krone ned

MediaWatch

Tilliden til Ericsson er i bund efter den hurtige forværring i selskabets evne til at tjene penge. Så sent som i slutningen af januar talte Ericsson-ledelsen om et nul-resultat. Analytikere udtrykker også forundring over størrelsen af tabene. Ericssons problemer på mobiltelefonsiden er velkendte, men at selskabet ligeledes har store problemer med system-delen, overrasker analytikerne.

Ericssons kraftigt nedjusterede forventninger til indtjeningen sendte dønninger gennem Sverige, hvor aktien udgør 15 procent af den samlede markedsværdi i det store generelle svenske indeks. OMX-indekset faldt næsten syv procent, trukket ned af Ericsson.

Sidste år lavede Nordbankens økonomiske sekretariat en undersøgelse af, hvor vigtig Ericsson er for Sverige: En femtedel af BNP-stigningen og en syvendedel af eksporten kom fra Ericsson, viste undersøgelsen. Gårsdagens indtjeningsadvarsel førte da også til, at den svenske krone faldt 13 øre over for dollaren i løbet af mandagen.

Heller ikke mobiltelefonproducenten Nokia ventes at gå ram forbi på børserne i dag. Mange af Ericssons problemer er virksomhedsspecifikke, men indtjeningsadvarslen, som selskabet udsendte i går baserede sig blandt andet på forventninger om et svagt USA-marked. Producenter som Nokia og Alcatel har dobbelt så stor eksponering mod dette marked.

Nokia, der tidligere har rapporteret om salgsstigning på 25 til 30 pct. faldt med næsten 10 procent mandag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også