MediaWatch

Globale topchefer om e-business

Undersøgelsen, "Critical Issues of Information Systems Management", lavet for Computer Sciences Corporation ,CSC, viser, at Collaborative Commerce, det vil sige at skabe systemer, som forbinder kundehåndtering, indkøb, ordrehåndtering og økonomihåndtering gennem et sammenhængende netmarked, er et vigtigt emne verden over.

Hvis der er en enkelt tendens, som gennemsyrer hele undersøgelsen, så er det, at e-business ikke længere er for de få. E-business er en del af den almindelige forretning, skriver Dan Net.

"At udvikle en e-business strategi", indtog i år en 4. plads, men i Europa og Australien/New Zealand kom emnet ind på en 2. plads. 56 procent af svarerne anførte, at deres organisation havde en e-business strategi, og 73 procent svarede, at deres primære fokus omkring strategi var ekstern snarere end intern.

Der var bred enighed om, at det primære mål for e-business var "at styrke forholdet til kunder og leverandører" (65 procent globalt set, 82 procent i USA). I Europa har 67 procent af virksomhederne en e-business strategi, hvorimod kun 53 procent har en generel IT-strategi.

På verdensplan er 49 procent af virksomhederne stadig i gang med planlægningen af deres e-business strategi. Kun 13 procent af de virksomheder, der svarede i undersøgelsen bruger rent faktisk deres hjemmeside til forretningsmæssige transaktioner. 60 procent af hjemmesiderne anvendes til ren information.

Den vigtige integration mellem hjemmeside og front- og back-office systemer, er ligeledes på begynderstadiet. På globalt plan rapporterede kun ca. syv procent, at "mange" af front- og back-office systemerne var integrerede. Hovedparten af virksomhederne globalt set, nemlig 54 procent svarede "ingen".

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Seneste nyt

Se flere jobs