MediaWatch

Svensk nethandel i fremgang

Ifølge Johan Kreicbergs, utredningschef i Svensk Handel, er handlen via Internettet inde i en fortsat positiv udvikling. Salg, lønsomhed samt de elektroniske indkøb øges således til stadighed. Alene i fjerde kvartal steg det netbaserede salg 29 procent, og gældende for hele år 2000 nåede stigningen op på 120 procent, skriver Dagens Industri.

Detailhandlens samlede salg via Internettet steg i samme periode fra 2,1 procent til 2,3 procent svarende til en fremgang på 10 procent.

I alt 39 procent af de svenske deailhandelsforretninger har i dag en egen hjemmeside og 16 procent sælger via Internettet. 7 procent af de forretninger der endnu ikke har påbegyndt en decideret e-handelsplan, vil lancere en sådan inden for det kommende halve år.

De traditionelle detailhandleres internetsalg har en højere lønsomhed end de rent netbaserede forretninger. Dog har hele 58 procent af detailforretningerne i dag lønsomhed i forbindelse med nethandlen.

I forhold til første kvartal 1999 er dette en fremgang på 20 procent.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs