MediaWatch

Japan Telecom udsætter 3G lancering

Ifølge det japanske selskab vil datterselskabet J-Phone's forventede lancering af 3G-servicen først finde sted omkring juli 2002. Den hidtidige lancering var sat til slutningen af i år, men grundet blandt andet specifikationsændringer af den internationale standard W- CDMA - en pendant til det europæiske GSM, er dette tidspunkt nu udskudt, skriver Financial Times.

Udskydelsen skyldes ligeledes et ønske om at få mere tid til at udføre yderligere tests af den nye teknologi. Især denne melding er med til at skabe bekymring for, om de teleselskaber, der har lovet at implementere teknologien, overhovedet vil være istand til det. Presset for en nytænkning omkring de valgte strategier er ligeledes stigende.

J-Phone skal, for at kunne implementere den nye teknologi, ombygge hele sin infrastruktur. Selskabet forventer på den baggrund, at bruge i omegnen af 48 milliarder kroner i de første tre år for at løse denne opgave.

J-Phone rangerer i dag som det mindste af de tre største mobiloperatører på det japanske marked. Selskabet har under 10 millioner abonnenter. Til sammenligning har den største aktør DoCoMo godt 50 millioner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs