Japan Telecom udsætter 3G lancering

MediaWatch

Ifølge det japanske selskab vil datterselskabet J-Phone's forventede lancering af 3G-servicen først finde sted omkring juli 2002. Den hidtidige lancering var sat til slutningen af i år, men grundet blandt andet specifikationsændringer af den internationale standard W- CDMA - en pendant til det europæiske GSM, er dette tidspunkt nu udskudt, skriver Financial Times.

Udskydelsen skyldes ligeledes et ønske om at få mere tid til at udføre yderligere tests af den nye teknologi. Især denne melding er med til at skabe bekymring for, om de teleselskaber, der har lovet at implementere teknologien, overhovedet vil være istand til det. Presset for en nytænkning omkring de valgte strategier er ligeledes stigende.

J-Phone skal, for at kunne implementere den nye teknologi, ombygge hele sin infrastruktur. Selskabet forventer på den baggrund, at bruge i omegnen af 48 milliarder kroner i de første tre år for at løse denne opgave.

J-Phone rangerer i dag som det mindste af de tre største mobiloperatører på det japanske marked. Selskabet har under 10 millioner abonnenter. Til sammenligning har den største aktør DoCoMo godt 50 millioner.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også