MediaWatch

Ericsson anklages for uetisk reklame

Ifølge Lennart Lindgren, talsmand for den svenske afdeling af Ecpat, en organisation der bekæmper børnepronografi- og prostituion på globalt plan, er Ericssons asiatiske reklame for T20 mobiltelefonen, der primært henvender sig til unge, at betegne som direkte uetisk, skriver Dagens Nyheter.

Bo Albertson, markedschef for Ericsson Mobile Communications, vedgår, at reklamen har et element af problematik indbygget, men siger, at forskellige kulturer kommunikerer budskaber på forskellig måde. Den taiwanesiske reklame er godkendt af en lokal chef og dermed accepteret af den svenske virksomhed. - Man må huske på, at reklamer ofte sætter tingene på spidsen, således Albertson.

Lennart Lindgren deler dog ikke denne opfattelse og fastholder, at kulturelle forskelle aldrig kan forsvare reklamer der gør mindreårige til sexobjekter eller på anden måde seksualiserer dem.

Den pågældende reklame viser en pige i skoleuniform og lægger sig tydeligt op af det pronografiske, hvilket er et ret almindeligt reklametrick i Asien.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs