MediaWatch

Framfab investerer i Orange

Framfab, der er blevet hårdt ramt af nedgangstiderne i IT-branchen, føler sig stadig forpligtet til at investere i opbygningen af de nye 3G netværk. En andel på otte procent af den svenske del af teleoperatøren Orange kan i givet fald ende med at koste selskabet 1,6 milliarder svenske kroner, skriver Dagens Industri.

- Så længe vi ejer en del af Orange, vil vi opfylde de betingelser, der er forbundet hermed, siger informationschef i Framfab Leif Anderson. Framfab har erhvervet sine forpligtelser i forhold til Orange, ved at eje en andel på 11 procent i Bredbandsbolaget samt 15 procent af dets datterselskab Bredband Mobil. Sidstnævnte ejer således en tredjedel af det Orangekonsortium, som vandt en af de svenske 3G-licenser for nyligt.

I øjeblikket går spekulationerne på, om Framfab vil sælge sin andel i Bredbandsbolaget, for på denne måde at slippe for udgifterne forbundet med den planlagte opbygning af 3G-netværkene.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs