MediaWatch

Toshiba investerer i AOL-Time Warner

Ifølge Financial Times har Toshibas president, Tadashi Okamura udtalt, at aktieinvestering endnu ikke har været diskuteret i forbindelse med samarbejdet med AOL-Time Warner, men at Toshiba, såfremt det skulle blive et emne, vil forholde sig positivt hertil.

Den japanske teknologivirksomhed, Toshiba, genåbnede for nylig forhandlingerne med den amerikanske mediegigant, AOL-Time Warner, efter at USA's Federal Communications Commission havde godkendt det fusionerede selskab i januar måned i år.

Alliancen går ud på at anvende Toshiba's hardware til at distribuere indhold for AOL-Time Warner og at samarbejde med DoCoMo AOL, som blev etableret i september i forbindelse med NTT DoCoMo's købe af en andel på 42,3 procent i AOL Japan. Toshiba sælger i dag mobiltelefoner på det amerikanske marked gennem Audiovox, men er ikke særligt stærkt repræsenteret i Europa eller Japan.

Samarbejdet med AOL Time Warner, cementeret med en minoritetsandel, vil stille Toshiba bedre i konkurrencen med rivalerne Sony og Matsushita Electric, som begge er repræsenteret globalt med musik- og filmdivisioner.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs