MediaWatch

Duet - ny konkurrent til Napster

Universal Music og Sony planlagde allerede tilbage i juni 2000, at de ville skabe en fælles musik-site, hvilket nu bekræftes af Vivendis bestyrelsesformand, Jean-Marie Messier. Navnet på den nye musiktjeneste bliver Duet, som skal konkurrere med den nu retsforfulgte Napster, skriver Reuters.

Planen er at Duet skal købe licensrettigheder fra andre musikselskaber, og her håber Jean-Marie Messier at komme op på opnå licenser til 50 procent af verdens musikudgivelser. Messier afviser, at der bliver tale om et samarbejde med Napster, der netop har fået afslag fra den amerikanske musikbranches fællesorganisation, RIAA, på et tilbud om forlig.

Derimod ligger Universal Music og Sony Music allerede i fremskredne forhandlinger med flere andre partnere. Sony og Vivendi skal ligeligt eje Duet, som kommer til at udbyde musik på både abonnementsbasis og på pay-per-listen basis.

Universal, Warner Music, EMI Group, Sony og Bertelsmann sagsøgte Napster for første gang tilbage i december 1999 for at krænke ophavsretten. I mellemtiden er tyske Bertelsmann brudt ud af gruppen og er gået i samarbejde med Napster.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs