Duet - ny konkurrent til Napster

MediaWatch

Universal Music og Sony planlagde allerede tilbage i juni 2000, at de ville skabe en fælles musik-site, hvilket nu bekræftes af Vivendis bestyrelsesformand, Jean-Marie Messier. Navnet på den nye musiktjeneste bliver Duet, som skal konkurrere med den nu retsforfulgte Napster, skriver Reuters.

Planen er at Duet skal købe licensrettigheder fra andre musikselskaber, og her håber Jean-Marie Messier at komme op på opnå licenser til 50 procent af verdens musikudgivelser. Messier afviser, at der bliver tale om et samarbejde med Napster, der netop har fået afslag fra den amerikanske musikbranches fællesorganisation, RIAA, på et tilbud om forlig.

Derimod ligger Universal Music og Sony Music allerede i fremskredne forhandlinger med flere andre partnere. Sony og Vivendi skal ligeligt eje Duet, som kommer til at udbyde musik på både abonnementsbasis og på pay-per-listen basis.

Universal, Warner Music, EMI Group, Sony og Bertelsmann sagsøgte Napster for første gang tilbage i december 1999 for at krænke ophavsretten. I mellemtiden er tyske Bertelsmann brudt ud af gruppen og er gået i samarbejde med Napster.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også