MediaWatch

Duet - ny konkurrent til Napster

Universal Music og Sony planlagde allerede tilbage i juni 2000, at de ville skabe en fælles musik-site, hvilket nu bekræftes af Vivendis bestyrelsesformand, Jean-Marie Messier. Navnet på den nye musiktjeneste bliver Duet, som skal konkurrere med den nu retsforfulgte Napster, skriver Reuters.

Planen er at Duet skal købe licensrettigheder fra andre musikselskaber, og her håber Jean-Marie Messier at komme op på opnå licenser til 50 procent af verdens musikudgivelser. Messier afviser, at der bliver tale om et samarbejde med Napster, der netop har fået afslag fra den amerikanske musikbranches fællesorganisation, RIAA, på et tilbud om forlig.

Derimod ligger Universal Music og Sony Music allerede i fremskredne forhandlinger med flere andre partnere. Sony og Vivendi skal ligeligt eje Duet, som kommer til at udbyde musik på både abonnementsbasis og på pay-per-listen basis.

Universal, Warner Music, EMI Group, Sony og Bertelsmann sagsøgte Napster for første gang tilbage i december 1999 for at krænke ophavsretten. I mellemtiden er tyske Bertelsmann brudt ud af gruppen og er gået i samarbejde med Napster.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs