MediaWatch

Nye europæiske tegn i domænenavne

Registreringsvirksomhederne Speednames og DanDomain, tager nu begge imod registreringer med de i internet-sammenhæng særlige bogstaver, der også omfatter andre europæiske specialbogstaver som à, ã, ß, é, ü, ö, ç, og á. I første omgang gælder registreringerne dog kun internet-adresser under de såkaldte toplevel-domæner .com, .net og .org.

Registrering af kinesiske, japanske og koreanske domænenavne indenfor .com, net og .org begyndte i november 2000, hvilket var en stor succes med mere end 700.000 registreringer i løbet af de første 5 uger. Det bliver nu muligt for virksomheder og private personer at registrere domænenavne med mange nye tegn herunder æ, ø og å.

Den nye service forventes at starte fra 26. februar ifølge VeriSign Global Registry Services, som er ansvarlig for denne testlancering af de nye domænenavne.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs