MediaWatch

Nordea ud med miliardoverskud

Nordea meddeler således, at overskuddet før skat blev på 18,1 milliarder kroner mod 15,5 milliarder i fjor. Resultatet efter skat blev et overskud på 12,9 milliarder mod 12,3 milliarder sidste år.

En stor del af den vækst som Nordea har oplevet i år kommer fra indtjening forbundet med provision og gebyrer. På det finansielle område har bankens medarbejdere ligeledes bidraget i et positivt omfang.

Unibank, der er en del af Nordeabanken, kom ud af året med en stigning på 57 procent i det ordinære resultat. Samlet blev dette på knap fem milliarder kroner, helt præcist 4996 millioner kroner. Totalt set er Unibank den del af Nordea, der har klaret sig bedst målt på selve stigningen. Før man kan tale om resultatmæssig jævnbyrdighed med den svenske del, mangler der dog endnu en del.

Nordea, der blev skabt ved en fusion i 2000 mellem MeritaNordbanken og UniDanmark samt opkøbet af Christania Bank og Kreditkasse, har også Tryg-Baltica som en del af selskabet.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs