MediaWatch

Skuffende regnskab fra Tele2

Sammenlignet med forrige periode, er Tele2s resultat ikke imponerende. Da var resultatet på 4,19 milliard kroner inklusiv en kapitalforøgelse på 3,23 millioner i 1999, skriver Reuters.

Tele2 afsluttede i det forløbne år dets bud på den europæiske teleoperatør SEC, (Societe Europeenne de Communication), som leverer langdistance i otte lande, herunder Holland og Tyskland. SECs driftstab for 2000 steg fra 1,49 millioner kroner i 1999 til 3,29 millioner i 2000, mens omsætningen blev mere end fordoblet fra 2,52 til 5,88 milliarder kroner.

Til gengæld er både profitmargin og fortjeneste per abonnement for SEC steget i fjerde kvartal, forsvarer Tele2 sig. Selskabet oplyser desuden, at dets abonnementbase i perioden er mere end fordoblet til 11,5 millioner, hvoraf de 5,5 millioner er indenfor den nordiske region.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs