MediaWatch

NavisionDamgaard ud med overskud

Umiddelbart efter offentliggørelsen af NavisionDamgaards halvårstal steg selskabets aktie fra kurs 234 før regnskabet til kurs 255, hvilket er 17 procent højere end mandagens lukning.

NavisionDamgaard fik i første halvår af regnskabsåret 2000/2001 et nettooverskud på 58,2 millioner kroner mod 84,0 millioner i samme periode sidste år. Men selskabet opjusterer forventingerne til hele året til et driftsresultat på 14 procent af omsætningen, der forventes at blive 1425 - 1475 millioner kroner.

Selskabet har haft en kraftig stigning i salget i december og januar hvilket er lidt af et paradoks i forhold til at NavisonDamgaard aktien her for alvor gik sydover på grund af Microsofts engagement i selskabets hovedkonkurrent, det amerikanske selskab Great Plains.

Stigningen i NavisionDamgaard kom også EDB-Gruppen, der sælger NavisionDamgaard ERP-systemer til gode. Således ligger EDB-Gruppen 3,70 procent højere i kurs 140.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs