EU overvejer IT-indvandring

MediaWatch

EU-kommisionen vil således nedsætte en arbejdsgruppe, der skal undersøge mulighederne samt behovet for at hente udenlandsk arbejdskraft, for på den måde at mindske manglen på arbejdskraft i den europæiske IT- og computerindustrien. Danmark har sidst importeret udenlandsk arbejdskraft for godt 30 år siden, men med det nye tiltag kan dette muligvis snart blive aktuelt igen, skriver DR Online.

På næste måneds topmøde i Stockholm vil EU-kommisionens formand, Romano Prodi, forsøge at få EU's stats- og regeringschefer til at sætte tiltaget som en topprioritet på dagsordnen. En taskforce med deltagelse af repræsentanter for de 15 medlemslandes regeringer samt industrien, vil ligeledes blive oprettet.

Befolkningsekspert Hans Kornø Rasmussen mener, at der for at skabe balance i branchen må hentes over en million mennesker til EU hvert år. Dansk Industri bakker op om ideen om at tillade indvandringen, men synspunktet møder modstand i store dele af Folketinget.

Socialdemokatiets udlændingeordfører, Lars Kramer Mikkelsen, (S) mener, at det er vigtigt at lægge mærke til, der stadig er arbejdsløshed i Danmark.

Socialdemokratiet siger således nej til en åbning af grænserne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også