MediaWatch

MTG optrapper digital krig

MTG planlægger dermed endnu et kup mod kulturminister Marita Ulvskogs jordbaserede sendenet. Det medfører bl.a., at Ishockey-VM, som er en af svensk TV3s stærkeste seermagneter, fjernes fra det programudbud som tilbydes abonnenter på Boxer.

MTGs planer er en optrapning af konflikten mellem jordsendenettet og selskabets eget satellitbaserede digitale platform. Det digitale jordnet er en direkte konkurrent om kunder til MTGs egne digitale platform, som man er i fuld gang med at lancere under Viasat-varemærket, skriver Vision.

Udspillet om en TV3-B fra MTG skal også ses som et svar på, at Sveriges Television kræver betaling af Viasat for at tillade Viasat distribution af digitale udsendelser fra SVTs kanaler. SVT kræver 40 millioner kroner i engangssum og 38 kroner per husstand og år af Viasat. Der opkræves derimod ikke penge af den statslige kortadministrator Senda eller af kabel-TV-selskaberne.

Dermed misbruger SVT sin dominerende position på markedet, mener Viasat, der for nogle uger siden sendte en anmeldelse mod SVT til konkurrencerådet.

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs