MTG optrapper digital krig

MediaWatch

MTG planlægger dermed endnu et kup mod kulturminister Marita Ulvskogs jordbaserede sendenet. Det medfører bl.a., at Ishockey-VM, som er en af svensk TV3s stærkeste seermagneter, fjernes fra det programudbud som tilbydes abonnenter på Boxer.

MTGs planer er en optrapning af konflikten mellem jordsendenettet og selskabets eget satellitbaserede digitale platform. Det digitale jordnet er en direkte konkurrent om kunder til MTGs egne digitale platform, som man er i fuld gang med at lancere under Viasat-varemærket, skriver Vision.

Udspillet om en TV3-B fra MTG skal også ses som et svar på, at Sveriges Television kræver betaling af Viasat for at tillade Viasat distribution af digitale udsendelser fra SVTs kanaler. SVT kræver 40 millioner kroner i engangssum og 38 kroner per husstand og år af Viasat. Der opkræves derimod ikke penge af den statslige kortadministrator Senda eller af kabel-TV-selskaberne.

Dermed misbruger SVT sin dominerende position på markedet, mener Viasat, der for nogle uger siden sendte en anmeldelse mod SVT til konkurrencerådet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også