MediaWatch

Expressen ud med millionoverskud

Expressen kom ud af 2000 med et samlet overskud på 30 millioner svenske kroner. Totalt omsatte avisen for 1,4 milliarder svenske kroner heraf udgjorde annoncesalget de 400 millioner. Avisens internetudgave Expressen.se kom ud af året med en omsætning på 9 millioner svenske kroner, dog kostede driften 10 millioner svenske kroner, skriver Dagens Media.

Ifølge Expressen's chefredaktør, Staffan Thorsell, skyldes det gode resultat hovedsagligt, at det via sammenlægningen af Kvällstidningen, Expressen samt Gøteborg tabloiden GT er lykkedes at minimere omkostningerne med 200 millioner svenske kroner. Besparelsen kommer mestendels fra en reducering af omkostningerne til personale, papir og tryk.

Avisen forventer at 2001, trods omkostningskrævende satsninger på blandt andet sportsområdet, vil kunne holde samme niveau som 2000.

Expressen's onlinedel er ligeledes kommet godt gennem det seneste år. Således har Expressen.se i januar måned haft en læserfremgang på 38 procent i forhold til samme måned sidste år. Samlet har avisen dermed 610,000 daglige læsere.

Størst er dog stadig Aftonbladet, hvis netavis Aftonbladet.se, per januar i år havde 1,4 millioner daglige læsere. Dette svarer til en fremgang på 32 procent i forhold til samme tid sidste år.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs