MediaWatch

Internet-coma i Kina

En talsmand fra China Telecom siger, at reparationen af kablet først er færdig 4. marts. Blandt diplomater i Kina er der forundring over, at det skal tag mere end tre uger at reparere et kabelbrud. Der er formodninger om, at kabelbruddet bliver brugt af myndighederne til at hæmme brugen af Internet, indtil Den Internationale Olympiske Komités bedømmelsesudvalg har været på inspektionstur til Beijing 20-24 februar. Det skriver Internetavisen Jyllands-Posten.

Selv om Internet i Kina er konstant overvåget er det umuligt at lave en 100 procent effektiv overvågning. Efter kabelbruddet er hastigheden for transmissioner imidlertid så lav, at myndighederne kan nå at gennemgå al post, før den når frem til modtageren. Kabelbruddet lammede også Internetbrugen på Taiwan, og i Singapore måtte man omdirigere trafikken, hvorved hastigheden på nettet faldt.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs