Svensk dot.com død

MediaWatch

24timmar.se, af mange regnet for en af de seriøse kandidater som ikke-papir avis, har i weekenden lukket sine operationer. Efterårets markante fald i annonceindtægterne var mere end avisen kunne klare og forsøget på at fremskaffe ny kapital i størrelsesordenen 20-25 millioner svenske kroner, glippede på manglende investeringslyst hos investorerne, skriver Jyllands-Posten.

Ifølge direktør Krister Bengtsson, en af avisens tre stiftere, er det med stor sandsynlighed ikke muligt at redde de 60 arbejdspladser, som står på spil.

24timmar.se forsøgte i efteråret at åbne ti lokalredaktioner, for på den vis at kunne konkurrere med såvel de landsdækkende som de lokale svenske aviser.

Avisen, der blot et år efter grundlæggelsen i 1997 modtog "Stora Journalistpriset", har Medströms Förlag som hovedaktionær med 40 procent af aktierne.

De resterende ejere er : Riskkapitalbolaget, der ejer 20 procent, mens Aftonbladet Nya Medier sidder på 10 procent. De resterende aktier er fordelt blandt 24timmar.se's tre stiftere Lars Ericson, Morgan Bodin samt Krister Bengtsson.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også