Compaq: Salgsforventninger halveret

MediaWatch

I et interview med Compaq's øverste chef, Michael Capellas, fremgår det, at selskabet nu forventer en vækst i det første halvår i år, der er markant lavere end sidste år. Sidste års vækst på 10 procent ventes således Capellas at nå omkring det halve i år, skriver Der Spiegel.

Capellas uddybede sin udtalelse med, at det var blevet sværere at tjene penge på PC-markedet, og derfor arbejdede selskabet i stigende grad på at udvikle nye former for systemer til internet-adgang.

Den klassiske fremstilling af PC'ere er efterhånden ved at blive "Gammel Økonomi" inden for informationsteknologi-sektoren, sagde Capella. "I fremtiden vil vores opgave ikke være at flytte firkantede bokse ud på folks skriveborde", erklærede Capella og tilføjede, at PC'ere nu udgjorde mindre end halvdelen af Compaqs salg. Forretningsområdet inden for højtydende hukommelseschips og servere udviklede sig i følge Capella langt mere dynamisk.
I den sidste udmelding fra Compac forventede selskabet en vækst i salget på 6 - 8 procent i 2001. Compaq-aktien faldt cirka 6 procent i fredags, hvor Nasdaq-indkset lukkede 3,56 procent lavere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også