MediaWatch

Compaq: Salgsforventninger halveret

I et interview med Compaq's øverste chef, Michael Capellas, fremgår det, at selskabet nu forventer en vækst i det første halvår i år, der er markant lavere end sidste år. Sidste års vækst på 10 procent ventes således Capellas at nå omkring det halve i år, skriver Der Spiegel.

Capellas uddybede sin udtalelse med, at det var blevet sværere at tjene penge på PC-markedet, og derfor arbejdede selskabet i stigende grad på at udvikle nye former for systemer til internet-adgang.

Den klassiske fremstilling af PC'ere er efterhånden ved at blive "Gammel Økonomi" inden for informationsteknologi-sektoren, sagde Capella. "I fremtiden vil vores opgave ikke være at flytte firkantede bokse ud på folks skriveborde", erklærede Capella og tilføjede, at PC'ere nu udgjorde mindre end halvdelen af Compaqs salg. Forretningsområdet inden for højtydende hukommelseschips og servere udviklede sig i følge Capella langt mere dynamisk.
I den sidste udmelding fra Compac forventede selskabet en vækst i salget på 6 - 8 procent i 2001. Compaq-aktien faldt cirka 6 procent i fredags, hvor Nasdaq-indkset lukkede 3,56 procent lavere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs