Holocaust sag mod IBM

MediaWatch

Anklagerne mod IBM er de seneste i rækken af Holocaust-relaterede sager i de senere år, som blandt andet har involveret schweiziske banker, tyske industrivirksomheder og andre europæiske finansielle grupper, skriver Financial Times. Sagen blev i fredags indleveret til retten i Brooklyn, som også behandlede sagen for tre år siden mellem overlevende fra Holocaust og nogle af Schweiz' største banker.

Anklagerne mod IBM rettes på baggrund af bogen " IBM and the Holocaust", skrevet af Edwin Black som udkommer mandag. IBM, der endnu ikke har set anklageskriftet, vil ikke kommentere sagen, men selskabet sendte i slutningen af forrige uge en meddelelse rundt til alle koncernens medarbejdere om, at man koncernen har til hensigt at samarbejde med uafhængige forskere om sagen.

IBM Deutschland indbetalte forrige år sammen med 5.750 øvrige selskaber i alt 2,5 milliarder dollar til en fond, som skulle kompensere tidligere slaver og ofre for udplyndringer.

Ifølge Carol Makovich, der er talskvinde for IBM's retslige forhold, siger, at nazisternes brug af de tabuleringsmaskiner, som blev produceret af IBM i Tyskland, ved navn Dehomag havde været kendt i årtier.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også