MediaWatch

Virgin Mobile planlægger børsnotering

Det sker til trods for at en række større europæiske rivaler i øjeblikket også planlægger at lade deres mobilselskaber børsnotere. Ikke desto mindre har lederne af Sir Richard Branson's Virgin og mobilselskabet One2One, der ejer den anden halvdel i Virgin Mobile, afholdt møder med rådgivningsbanker om en børsnotering inden for de næste få måneder. One2One er desuden leverandør af den netværks infrastruktur, som Virgin Mobil og Virtual Mobile Network anvender til at udbyde dets tjenester.

Virgin Mobile håber, at børsnoteringen vil medvirke til, at det lille mobilselskab bliver mere konkurrencedygtig overfor større dominerende britiske mobiloperatører som Vodafone og Orange. Selskabet afviser, at kapitalsikringen via en børsnotering skyldes, at de to eksisterende anpartshavere ikke vil skyde flere penge i selskabet.

Deutsche Telekom, der ejer One2One, står overfor at skulle udrede en gæld i selskabet på 54,5 milliarder euro efter tunge investeringer i tredje generations mobiltelefoni netværk.

Virgin Mobile skaffede sig i oktober måned forrige år et banklån på 115 millioner britiske pund, og det skulle angiveligt være driftskapital nok til at gøre selskabet profitabelt i løbet af de næste par år.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs