MediaWatch

Ny alliance mellem DoCoMo og Sony

Det er første gang at den japanske mobiltelefoni operatør NTT DoCoMo har udnyttet dets alliancer med den række af udenlandske samarbejdspartnere, som selskabet i de seneste måneder har knyttet sig til. Aftalen med Sony Computer Entertainment om udvikling af udstyr til Sony's PlayStation involverer AT&T Wireless i USA, KPN Mobile, Telecom Italia Mobile og Hutchison 3G i Europa, Hutchison Telephone i Hong Kong og KG Telecom i Taiwan, skriver Financial Times.

NTT DoCoMo ejer minoritetsandele på mellem 10 og 20 procent i fem af de seks udenlandske mobiltelefoni operatører og har en aftale med Telecom Italia Mobile om fælles research og udvikling.

DoCoMo, der med stor succes udbyder i-mode på hjemmemarkedet i Japan, har separate aftaler om at levere teknisk assistance til alle dets udenlandske partnere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs