Nintendo klar med spilkonsol

MediaWatch

Verdens næststørste producent af video spilkonsoller, Nintendo, har modtaget 2,7 millioner ordrer på efterfølgeren til selskabets mest solgte håndholdte spilmaskine Game Boy. Den ny spilmaskine, Game Boy Advance, kommer på det japanske marked 21. marts, skriver Bloomberg.

Nintendo forventer, at levere 1 million enheder af den nye spilkonsol inden for de første to uger efter lanceringen. Selskabet regner med at afsætte godt 25 millioner maskiner på verdensplan indtil år 2002. Dette forventede antal er baseret på, at selskabet har fået flere ordrer end forventet.

Det er dog ikke helt uden risiko at lancere efterfølgeren til Nintendo Game Boy. Konkurrenten Sony's aktier er faldet 45 procent ovenpå tekniske problemer og forsinkelserne med leveringen af PlayStation 2 spillekonsollen. Nintendo har allerede udskudt lanceringen af Game Boy Advance to gange for at sikre en glidende introduktion på markedet.

Efterspørgslen efter Game Boy maskinen er allerede på sit højeste i Japan og forventes at blive lige så stor i USA og Europa i indeværende skatteår. Nintendo er førende inden for håndholdte spillemaskiner og har solgt mere end 100 millioner maskiner siden selskabet lancerede udstyret for 11 år siden.

Selskabets aktie steg 330 yen svarende til 1,8 procent efter nyheden.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også