MediaWatch

Flextronics får kæmpeordre

Singapore-baserede Flextronics får overdraget en overvejende del af Ericsson-koncernens tabsgivende produktion af mobiltelefoner. På en konference fredag i umiddelbar forlængelse af Ericssons offentliggørelse af dets årsregnskab oplyste Flextronics, at aftalen, hvis endelige detaljer endnu ikke er aftalt, indebærer nettotransaktioner på mellem 300 og 800 millioner dollar, skriver Reuters.

Ifølge Michael Marks, der er formand for bestyrelsen og chief executive omfatter aftalen med Ericsson, ud over produktion af mobiltelefoner, også produktion af Ericssons trådløse netværk og antenne udstyr - Ericssons core business. Planen er, at Flextronics vil overtage store dele af Ericssons lager- og produktionsudstyr og derefter flytte produktionen til lavomkostningsfabrikker i Sydøst Asien.

Aktier i Flextronics vandt i går 5,7 procent eller 2-1/16 dollar til 38-1/4 dollar på Nasdaq-børsen. Dermed er Flextronics aktiens kursværdi igen på vej til at nå kurs 45 dollar, der er selskabets højeste aktieværdi nogensinde.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs